AKTIVNOSTI

U Društvu provodimo aktivnosti kroz druženja članova u radionicama, obilaskom članova koji su teže pokretni i nepokretni. Od radionica provodimo kreativnu radionicu i psihološku radionicu.
Trogodišnji program usluge osobne asistencije osobama s invaliditetom (2019-2021.), financiran od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, omogućuje članovima sa najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta uslugu osobnog asistenta. Trenutno je u Program uključeno 5 korisnika.

Od 2020. godine provodimo projekt “Širenje usluge osobne asistencije oboljelima od multiple skleroze” . Projekt financira Europska unija kroz Europski socijalni fond. Provedba projekta traje 28 mjeseci, a ukupna vrijednost projekta je 1.409.708,06 kn. Glavna aktivnost projekta je pružanje usluge osobne asistencije za 11 korisnika s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta s područja Osječko baranjske županije i zapošljavanje 11 osobnih asistenata.

Kreativnu radionicu provodimo u višegodišnjoj suradnji sa Andreom Krišto gdje smo naučili mnoge zanimljive vještine kao npr. decoupage, oslikavanje svile, izrada aranžmana i nakita. Psihološka radionica provodila se u suradnji s psihologom dr.sc. Damirom Marinić, gdje smo kroz druženje i razgovor učili o unapređivanju komunikacije i funkcioniranju između članova uopće, načinima na koji nas bolest promijeni, te kako s tim promjenama živjeti.

Od 2020. godine provodimo vježbe s fizioterapeutom, financirane programom Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva. Sredstvima tog programa zaposlili smo fizioterapeutkinju Ivanu Marković koja s članovima vježba u dvorani Broadway (bivši Mercator) utorkom (18-19) i četvrtkom (18-19). Isto tako, provode se individualne vježbe, masaža i UZV po Seltzeru u prostorijama Društva.
Osnova svih naših aktivnosti u Društvu je zalaganje volontera i zaposlenih kako bi se život s ovom bolesti malo olakšao i na kratko možda zaboravilo na nju.

NOVOSTI