“ZAŽELI UKLJUČENOST” SF.3.4.11.01.0216

 

Predsjednica društva multiple skleroze Osječko-baranjske županije Kristina Matković potpisala je 30. travnja 2024. godine Ugovor s Ministarstvom rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Uredom za financiranje i ugovaranje projekata Europske unije za provedbu projekta „Zaželi uključenost“ iz Programa „ZAŽELI – prevencija institucionalizacije“. Ukupna vrijednost projekta je 510.000,00 EUR za razdoblje od 36 mjeseci. Projekt je financiran bespovratnim sredstvima Europskog socijalnog fonda 85% te Državnog proračuna Republike Hrvatske 15%.

Glavni cilj ovog projekta je pružanje kvalitetne socijalne usluge ranjivim skupinama, osobama u nepovoljnom položaju te prevencija institucionalizacije i socijalne isključenosti kroz pružanje potpore u svakodnevnom životu.

Pozivaju se sve osobe starosti 65 i više godina te osobe s invaliditetom starije od 18 godina, a koje imaju utvrđen treći ili četvrti stupanj težine invaliditeta, a koje imaju potrebu za uslugom potpore i podrške u svakodnevnom životu da nam se jave.

 

NOVOSTI