Partnerstvo sa DMS Brodsko-posavske županije

Društvo multiple skleroze Brodsko-posavske županije 28. ožujka 2017. godine potpisalo je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Širenje usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom (oboljele od MS-a“), kodni broj ugovora: UP.02.2.2.02.0061 u sklopu Poziva na natječaj „Razvoj usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom (UP.02.2.2.02)“ financiranog iz Europskog socijalnog fonda. Ovaj projekt predstavlja nastavak prijelaznog razdoblja pružanja usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom (oboljele od MS-a) na području Brodsko-posavske i Požeško-slavonske županije te Osječko-baranjske županije koja je uključena u projekt potpisom ovog ugovora.

Projekt „Širenje usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom (oboljele od MS-a)“, započeo je s provedbom 29. listopada 2016. i provodi se do 28. listopada 2018. Vrijednost projekta je 1.940.428,75 kuna te je iznos bespovratnih sredstava EU potpore 100%. Partneri u provedbi su Društvo multiple skleroze Požeško-slavonske županije i Društvo multiple skleroze Osječko-baranjske županije.

Opći cilj je projekta je jačanje socijalnog uključivanja osoba s invaliditetom kroz daljnji razvoj i povećanje kvalitete usluge osobne asistencije.

Specifični cilj projekta je povećati socijalnu uključenost i unaprijediti kvalitetu života osoba s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta.

Glavna aktivnost projekta je pružanje usluge osobne asistencije za 18 korisnika sa najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta s područja Brodsko-posavske županije (12), Požeško-slavonske županije (3) te Osječko-baranjske županije (3). Usluga osobne asistencije predstavlja pružanje potpore za korisnike u provođenju aktivnosti svakodnevnog života te u socijalnom uključivanju u zajednicu kroz društvene aktivnosti, tjelovježbu i rekreaciju. Razvojem usluge osobne asistencije doprinosi se poboljšanju kvalitete života korisnika, njihovom društvenom angažmanu u lokalnoj zajednici te stvaranju osjećaja pripadnosti okruženju u kojem žive što pozitivno utječe i na podizanje njihove razine samopouzdanja, smanjenju klonulosti i prepuštanju bolesti. Također, ovim projektom doprinosi se smanjenju institucionalizacije korisnika te im se omogućava duži boravak u vlastitom domu sa svojom obitelji.

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost

Društva multiple skleroze Osječko-baranjske županije“,

Više informacija na www.esf.hr

 

 

 

 

 

 

 

NOVOSTI