KAMPANJA 2 – PSIHOLOZI NA USLUZI OBOLJELIMA od MS-a

 

 

 

 

 

 

 

 

Nositelj projekta „MS NET – Mreža suradnje“, UP.02.2.2.06.0261 je Društvo multiple skleroze Brodsko-posavske županije, a partneri na projektu su: Savez društava multiple skleroze Hrvatske, Društvo multiple skleroze Osječko –baranjske županije, Društvo oboljelih od multiple skleroze Sisačko-moslavačke županije i Društvo multiple skleroze Virovitičko-podravske županije.
Vrijednost projekta je 1.494.090,31 kn te je sufinanciran u 100% iznosu iz sredstava Europske unije, Europskog socijalnog fonda te Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.
U sklopu projekta „MS NET – Mreža suradnje“, organizirana je druga kampanja projekta s ciljem podizanja svijesti o psiho-socijalnoj podršci za osobe s invaliditetom. Radionice za psiho-socijalnu podršku su organizirane na području korisnika projekta i partnera te vam u nastavku donosimo detalje sa par održanih radionica.
Prva grupna radionica održana je u Novoj Gradiški, a vodila ju je psihologinja Ljiljana Lukačević:
„Radionice su iznimno korisne jer zaista mislim da je oboljelima od MS potrebna psihološka podrška, od onog trenutka kada dobijete dijagnozu, do činjenice da se svakodnevnica mijenja. Stručne, psihološke smjernice su bitne kako bi i život, u suživotu s MS-om, bio što kvalitetniji – za oboljele, ali i članove obitelji.“
Važnost projektnih aktivnosti posebno je istaknuta u ovo, pandemijsko vrijeme isključenosti. Potreba pravodobnog pružanja informacija, savjeta i psihosocijalne podrške je neizostavna.
Drugu radionicu, u Društvu multiple skleroze Brodsko-posavske županije u Slavonskom Brodu, održala je psihologinja Željka Rubil:
„Radionice, druženja puno znače članovima, oboljelima od MS-a, posebno sada kada su uvjeti ograničeni. Posljedice su tu, promjene su se dogodile, ali trebamo život organizirati na što bolji, kvalitetniji način – pronaći novu snagu i načine kako se prilagoditi. Razgovor sa stručnom, neutralnom osobom, puno znači.“
Projektni cilj je omogućiti članovima partnerskih udruga i njihovim obiteljima unapređenje kvalitete života kroz pružanje novih poboljšanih socijalnih usluga.

Projekt MS NET – Mreža suradnje sufinanciran je sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.
Sadržaj članka isključiva je odgovornost Društva multiple skleroze Brodsko-posavske županije.

 

 

 

 

 

 

NOVOSTI