Edukacija za asistente i korisnike

Edukacija korisnika usluge osobne asistencije i osobnih asistenata

U sklopu projekta „Širenje usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom (oboljele od MS-a“), kodni broj ugovora: UP.02.2.2.02.0061 Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014- – 2012., financiranog iz Europskog socijalnog fonda, dana 10. travnja 2017. godine, s početkom u 16:00 h, u prostorijama Društva multiple skleroze Brodsko-posavske županije održana je Edukacija korisnika usluge osobne asistencije i osobnih asistenata.

Na edukaciji je sudjelovalo 8 korisnika usluge osobne asistencije odnosno njihovih skrbnika i 8 osobnih asistenata, voditeljica projekta, predsjednik udruge i koordinatorica osobnih asistenata nositelja projekta i predsjednica udruge i koordinatorica osobnih asistenata partnerske organizacije Društva multiple skleroze Osječko-baranjske županije.

Edukaciju je održao Savez osoba s invaliditetom Hrvatske (SOIH), kojom su korisnici usluge osobne asistencije i osobni asistenti dobili informacije o principu neovisnog življenja, na koji način treba pružati i primati uslugu osobne asistencije, koja su prava i obveze korisnika i osobnog asistenta, kako osobni asistenti trebaju izvještavati o svom radu i koliko je bitna suradnja između korisnika, asistenta i udruge, odnosno koordinatora osobnih asistenata i voditeljice projekta.

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost

Društva multiple skleroze Osječko-baranjske županije“,

Više informacija na www.esf.hr

 

 

 

   

 

 

 

NOVOSTI